Medicins 10

Perbehet nga 3 etapa: pastrim profesional dhëmbëve, heqja e një qendre të thelle të gurit e të baktereve nga xhepi gingivar dhe zbutjen e sipërfaqes se rrënjës te dhëmbit dhe në fund rindërtimin e kockave te nofulles, e cila është e humbur nga periodontitis.