Medicin

Kujdesi dentar & Parandalimi
Janë pjesë përbërëse te një trajtimi profilaktik me Flour per forcimin e smaltit e cila pengon rritjen e kariesit - duke shkatarruar bakteriet. Ne kliniken tone Fluor Mbrojtësi " është aplikuar mbas nje pastrimit profesional e cila ka nje efekt deri ne nje vit e gjysem.
Furcat plastike, të ndihmojë në pastrimin e gjuhës. Kjo është e rendesishme sepse gjuha ngjan me nje "tapet" ne fijet e se cilit qendrojne bakteriet.Keto furca plastike jane me teper per marketing, te njejten gje bejne edhe furcat e tjera normale te pastrimit te dhembeve.
Janë mjete konvencionale për kujdesin e pastrimit te dhembeve. Duhet patur kujdes qe gjate pastrimit te përditshem te dhembeve,kjo sduhet bere gabim.Shpesh menyrat individuale te zhvillimit te teknikes se pastrimit jo vetem qe nuk mund te jene efektive ne pastrim,por mund te sjellin demtim te dhembeve.Ne kliniken tone Keshilluesja e higjenes mund tju jap keshillat e duhura dhe menyren e sakte te pastrimit.
Janë alternative me te thjeshta te teknikes se pastrimit me furce. Konsulentet tane te higjenes orale do te punojne per te percaktuar se cili sistem dhe model është me i mire dhe i pershtatshem për ta.
Jane shumë, megjithatë e rendesishme eshte te kryet pastrimi i dhembeve me perpikmeri.Perdorimi I furcave solo-stix dhe solo-med bejne te mundur pastrimin e plote per nje arritje optimal ne te gjitha siperfaqet e dhembit. Konsulentet tane te higjenes orale do tju japin orientimin e duhur.
Janë furca te vogla për të pastruar në mes të dhëmbëve,ku qendrojne në 95 për qind te baktereve. Me solo stix mund të pastrojne çdo siperfaqe te dhmbeve.E ngjashme kjo me furcat e pastrimit te shisheve.Dhembet duke qene pak te lakuar nga brenda,hapsirat qe krijohen ndermjet tyre bejne te veshtire arritjen e pastrimit edhe nepermjet fillit dentar si dhe furces normale.Per kete arsye eshte e nevojshme te perdoren furcat solo stix.
E rrumbullakuar , me të cilën ju mund të pastroni të gjitha sipërfaqet e dhëmbëve në vazhdimësinë e nofullës se sipërme dhe të poshtme vecanerisht- në sipërfaqet e përtypese, brenda dhe jashte dhembit .Me furcat e zakonshme te dhembeve ju mund te pastroni shume dhembe menjehere ,por ju nuk mund te shkoni gjithaandej prandaj i pastroni me mireme nje furce profesionale per secilin dhembe.
Filli për të pastruar dhëmbët është një plotësues kuptimplotë për furcen e dhembeve.por jo i vetmi, dhe në rastet kur zbatimi është shumë i rëndë, ose shumë i vështirë, asistentët tonë tregojnë mënyra më efektive për ta perdorur ate.
Mbulimi i fisurave me silant ne siperfaqen pertypese(okluzale) per te pasur dhembe te shendetshem dhe rezistent ndaj kariesit.
Tani ne kliniken tone janë krijuar standarde per nje profilaksi moderne të orientuar ne diagnostikimin e shpejtë të pacientëve me rrezik të lartë te kariesit.Te tjera mundesi jane:ADN/ARN si test i vecante ose parametrat e aktivitetit te enzimave tek semundjet e mishrave te dhembeve.
Eshtë shkaktuar kryesisht nga bakteret ne 80-90 për qind të rasteve. Fryma e keqe largohet duke eleminuar bakteriet nepermjet permiresimit te higjienes orale. Ne kliniken tone ne mund t'ju ndihmojmë me një njësi matje testi elektronik per eren e keqe te gojes.
Eshtë e orientuar në profilaksinë standarte. Per te pasur dhembe te mire dhe te shendetshem ne ditet e sotme investohet shume. Ne cilesine e profilaksis profesionale ne zoterojme nje program me te cilin ne menyre periodike kontrollojme standartin e dhembeve dhe gingivave tuaja. Pra nepermjet sistemit te kujteses, te bejme te mundur eleminimin e faktorve te rrezikshem per gojen tuaj.
Implante / Proteza
Sot, në çdo situate, pas humbjes se dhembeve,ndjenjes te pertypjes si dhe estetikes se tyre ështe bere e mundshme, zevendesimi i dhembeve natyror.
Ne gjeneraten e fundit eshte bere i mundur planifikimi preciz i implantit,gjithashtu edhe menyra e teknikes se preparacionit,keshtu qe pacienti nuk do te kete dhimbje nga kjo nderhyrje .
Jane proteza me materiale te kohes (te certifikuara nga Eu) si: aliazhe te ndryshme fisnike me nje pervoje perfekte, sisteme te reja qeramike (me bio energji positive) garantojne nje mbajtje per nje kohe e gjate dhe estetik maksimale.
Përbëhet nga tre elemente : trupit implant ( duket si një vidë ), abatmeni ( ngjyrë ari ) dhe kurora e dhembit( e bardhë në imazhin e argjende )
Ne ditet e sotme,ka nje pershtashmeri te larte biologjike. Kjo mund t’ju ndryshoje rrjedhen e jetes si dhe eshte i ngjashem me dhembin natyral
Ne ditet e sotme keto lloj protezash nuk vendosen vetem mbi dhembet natyral,por edhe mbi rrenjen artificiale (implante).Keshtu krijohet nje stabilitet me i larte per nje mbajtje me komforte
Estetikë Dentare
Si dhe formën e pozitën e tyre ,ne ditet e sotme, sipas gjetjeve të fundit të teknikave të stomatologjisë , mundësojnë percaktimin maximal te substancave te vete trupit te dhembit per cdo pacient qe ai te kete nje buzeqeshje vezulluese.
Mbarohen nga duart e teknikeve laborant dentar te specializuar në Gjermani qe ndodhen brenda kesaj klinike.Ketu behet i mundur rishikimi i analizes funksionale dhe aspekti bio-mekanik, duke realizuar keshtu cilesi dhe estetik te larte.Nepermjet kurseve dhe specializimeve te teknikave te reja bashkohore bejme te mundur kualifikimin e metejshem profesional te personelit; njekohesisht rrisim cilesin e punes.
Janë në rajonin e prapme të dhembeve jane estetike,me qendrushme te larte dhe plotesisht funksionale.Nje zgjedhje perfekte per nje rezultat perfekt te dukshem.Per nga qendrueshmeria dhe estetika, ka marr nje perpjestim te lart ne dentistrine estetike ne te gjithe boten.Ne kliniken tone nepermjet kurseve permanente te te gjithe personelit ne universitet internacionale eshte bere e mundur aplikimi i tyre.
Mbahen nga mjeku per tu mbrojtur nga kontaminimi gjate procesit të trajtimit professional tek pacienti.
Për dhembe frontal dhe distal, me nje trashesi 0.3mm. Mundesin individual sipas deshires se pacientit per korrigjimin e ngjyres dhe te formes.
Procedura është e thjeshte ,e shpejtë dhe shume premtuse per nje zbardhim efektiv te njetrajtshem te dhembeve .Me nje seance trajtimi behet e mundur qe dhembet tuaj te zbardhen ne disa shkalle drite .Kjo teknologji eshte zhvilluar USA dhe bazohet ne llamben plazma / te teknologjis lazer.
Ne zhvillimin e sotem lidhja e sistemit te bondit ka bere te mundur tekniken e vendosjes se shtresave te komppozitit ne menyre inviduale ,me nje estetik absolute dhe te padukshme te mbushjes ne pjesen frontale si dhe ne ate distale.Ne ne kliniken tone perdorim Topprodukte te firmave lider ne bote.
Kanë teknologjive të trajtimit në moshën e jo-invaziv dhe mikro trembë e saj plotësisht verloren.die mundësi të heqë çamçakëz ( lifing ) dhe përhapja ishin jashtëzakonisht të weiterentwickelt. durch marrjen e viedo nga schönheitschhirurgie plastike janë të bazuara edhe në ndërhyrjet, si dhe qasjet dhe teknikat janë rafinuar në mënyrë që një nga shumë " liftings gojës ", mund të flasin.
Quhen keshtu nga menyra dhe artit i profilaksis.Me keto bejme te mundur parandalimine kariesit dhe paradontozes (Inflamacionit Gingivar).Mjeku jone higjenist do tju keshilloj juve me kenaqesi llojin e furces dhe meyren se si , duhet te pastroni dhembet tuaj.
Te dhembeve nuk jane me problem, me teknikat moderne te zhvilluara ne stomatologji. Nepermjet sistemit inovativ full ceramik (komplet porcelan) eshte bere i mundur korrigjimi i dhembeve te munguar , dhembeve te rrotulluar dhe atyre jashte linjes harmonike . I gjithe ky trajtim estetik behet per nje kohe relativisht te shkurter ne krahasim me trajtimin ortodontik qe behet per nje kohe shume te gjate.
Jane zhvillimi i mëtejshëm modern i zevendesimit te dhembeve.Te perbera nga materiali i zirkonit (i forte si diamanti) keto ura jane me te qendrueshme se ato metal qeramik.Nga ana estetike shume me te natyrshme,sepse humbet berthama e erret matalike si dhe buzet e dukshme te korones.Nepermjet transparences (tejcueshmeris te drites) si te smalti i njerezve, jane keto korona dhe ura gjithashtu po aq te bukura si dhembet natyral.
Trajnime Dentare
Është një mase mbrojtse.Nepermjet nje kapseje te pershtatshme vendoset ne goje per te mos lejuar geltitjen e mbetjeve toksike (heqjet e mbushjeve te vjetra me amalgam) qe mund te demtojne pacientin.Nje rol te rendesishem luan edhe ne mbushjet estetike te dhemballeve perkundrejt lageshtires .
Në stomatologji modern kane bere perparime te dukshme, duke rritur standartin si per kirurgjine plastike te estetikes ne regjionin e gojes si psh:gingivoktomi ose per nje heqje te dhembit pa dhimbje e pa traum.
Është një mundësi të ndihmoj pacientin ne zbutjen e ferkimit te dhembeve gjate nates.Kjo terapi ndihmon gjithashtu dhe per ata pacient qe kane probleme okluzionin.
Kane perparuar shume ne vitet e fundit.Aplikimi i njohurive te reja teknike kane beret e mundur rritjen e cilesise te trajtimit.E gjitha kjo pa dhimbje dhe me sukses te plote.
Me ndihmen e materialeve te reja hidro-politermike. Kjo na lejon nje form ekzakte te dhembeve.
Na lejojne nje anestezi pa dhimbje fal gjilperave shume te holla dhe efektit te lidokaines me nje rezultat tejet maksimal.
Jane mbushjet klasike ne dhembet posterior.Nje perpunim i pa komplikuar dhe nje pervoj shume vjecare me materiale dhe metodat teknike qe e karakterizojne kete teknologji.
E drejtojme ne ne bashkpunim te ngushte me partner tane kirurg me eksperience shume vjecare.
Perbehet nga 3 etapa: pastrim profesional dhëmbëve, heqja e një qendre të thelle të gurit e të baktereve nga xhepi gingivar dhe zbutjen e sipërfaqes se rrënjës te dhëmbit dhe në fund rindërtimin e kockave te nofulles, e cila është e humbur nga periodontitis.